Foto 2
Foto 2

156e

Twee heerlijke dagen, mooi weer en prachtige wind om te zeilen, wat wil je als zeiler nog meer: Winnen natuurlijk!

Met dit jaar 79 deelnemers hebben we toch weer een mooi veld. Helaas wel wat minder deelnemers als vorig jaar maar enfin, we zeilen met de deelnemers die we hebben om in zeiler-termen te speken. (er wordt niet geroeid tenslotte!)

Met 8 verschillende klassen kunnen we de Langweerder wielen toch weer aardig wit gekleurd krijgen. Met een veld van 21 stuks 12 voets Jollen die Langweer inmiddels in hun hart gesloten hebben is dat ook meteen het grootste veld.

Maar ook de jeugd in de Flitsen A, B en C zijn weer in groten getale aanwezig. Prachtig om deze zeilers/zeilsters in hun kleine Flitsen enthousiast over het meer te zien schuiven.
Zingende kinderen die vrolijk achter het startschip komen langs varen, daar word je blij van.

Er vaart zelfs een zelfgebouwde houten schouw mee die we bij de GWS schouwen hebben ingedeeld. De bemanning vaart alle vier wedstrijden volledig uit en probeert de schouw zo goed als mogelijk te trimmen.

Zondag na de vierde wedstrijd verwerken we de laatste uitslagen en omdat de botenloods van de KWVL momenteel is gesloopt, houden we de prijsuitreiking in Eetcafé De Drie Zwaantjes.

Met dank aan alle zeilers, toeschouwers en betrokken vrijwilligers sluiten we het weekend af.

Jan Spijkerman (wedstrijdleider)