Foto 2
Foto 2
24-08-2008:

UITSLAGEN OPEN WEDSTRIJDEN LANGWEER 2008

Op deze link krijg de pagina met alle uitslagen.

Namens het hele wedstrijdcommitee hartelijk bedankt voor jullie deelname, wij vonden het in ieder geval een erg leuk weekend.

Graag tot volgend jaar bij de jubuleum-wedstrijden! De beloofde GWS fotos komen later hieronder te staan.

Vooruitlopend op de speciale rapportage van de GWS: het webalbum van Jan met fotos vanaf het startschip:

U wordt uitgenodigd om het fotoalbum van jan te bekijken: Langweer 2008

Langweer 2008 – 30 aug. 2008 – van jan


15-06-2008:

OUD-ZEILEND-HOUT EVENEMENT LANGWEER 2008

De totaal uitslag van de gevaren wedstrijden vindt u onder deze eerste link. En ook – voor de rekenwonders onder jullie – een blad met de gebruikte SW factoren en de gecorrigeerde tijd: Klik op deze tweede link

En natuurlijk weer een volledig webalbum van Jan Spijkerman: link


10-06-2008:

OUD ZEILEND HOUT

Komend weekend zijn de deelnemers van een wel heel bijzonder evenement te gast in Langweer:

Het jaarlijkse evenement van de Stichting Oud Zeilend Hout: Met allerlei oudere schepen die een gezellig evenement met vooral sportieve wedstrijden gaan varen. Nieuwschierig geworden: Lees hier het programmaboekje.

Voorwoord van Jos:

Beste Oud Zeilend Hout deelnemer,

Namens het bestuur van de Koninklijke Watersport Vereniging Langweer doet het me veel genoegen om jullie als deelnemers van dit unieke evenement in Langweer te mogen begroeten.

De Stichting draagt – net als onze vereniging – de zeilsport een warm hart toe. Ik kan aan het enthousiasme van de bestuursleden wel proeven dat er flink aan de weg wordt getimmerd om vooral traditionele zeilende vaartuigen een kans te geven om nog actief deel te nemen aan wedstrijden.

Ondanks dat ik als wedstrijdleider bij Langweer toch al weer een tiental jaren actief ben, zal het voor mij de eerste keer zijn dat ik een aantal oudere klassen zal zien zeilen. En zo zal het voor veel watersporters zijn. Voor Langweer – althans de oudere bewoners – zal het een terugblik zijn naar weleer. Want de Vereniging viert volgend jaar haar 150e verjaardag. En in al die jaren was er een jaarlijkse wedstrijd voor alle open klassen en rond- en platbodems. Dus zijn er een aantal van de schepen die wellicht eerder hebben gevaren op de Langweerder Wielen. Misschien weten ze zelf nog waar de wind gunstig draaide?

Ik hoop op prachtig en rustig weer, zodat we allemaal kunnen sportief genieten van dit mooie stukje Friesland.

De vereniging is er klaar voor.

Veel succes allemaal!

Jos Spijkerman

(wedstrijdleider en vicevoorzitter)