Foto 2
Foto 2

In het afgelopen weekend (28 en 29 juni) zijn de Combi-wedstrijden gehouden op de Langweerder wielen. Deze wedstrijden zijn tot stand gekomen door een gezamenlijke organisatie van de Watersportvereniging Heeg (WSH) en de KWV Langweer.

DSC04227_1024

Blij en heimwee?

Wat doet Jeugdwedstrijdzeilen? Onze belangrijkste taak is jeugdzeilers enthousiast en beter te maken. We doen dat via wedstrijden, trainingen en begeleiding. We organiseren voor de noordelijke wedstrijdzeilers de Combi, een wedstrijdenreeks op steeds verschillende meren in Noord-Nederland. Zowel beginnende als gevorderde wedstrijdzeilers (tot 19 jaar) starten daar.

Ditmaal was de Combi te gast in Langweer. Kinderen tot 18 jaar waren in grote getale te vinden op de Langweerder Wielen om daar te strijden voor de prijzen, maar ook om gezellig met elkaar op te trekken. Overal in de haven was het gezellig druk, lasers en flashen nabij de kraan en optimisten rond de loods op het eind van de haven. Een startschip, een finishschip en een behoorlijk aantal rib’s en andere boten rond de wedstrijden. Zelfs een springkussen en een heuse frietwagen waren in de haven te vinden!

Zaterdag –al rekening houdende met de weersvooruitzichten van zondag- zijn er vier wedstrijden gezeild en zondag nadat de donkere, dreigende regenbui eerst maar werd afgewacht aansluitend nog eens twee wedstrijden.

Met één valse en voor de rest keurige schone starts werden de 4 verschillende klassen elk zes keer gestart en gefinisht. Door de inzet van ca. 20 vrijwilligers is dit weekend prima verlopen.

Wat een prachtige, mooie en ook positieve kinderen op het water. Een van de begeleiders vroeg aan de wedstrijdleiding om even te wachten met starten zodat de kinderen even op adem konden komen tussen de wedstrijden in. Even later vraagt één van de kinderen waarom we gaan uitstellen, hij wil graag zo snel mogelijk doorgaan met de wedstrijden en wil helemaal geen uitstel! Prachtig mooi, we staan allemaal glimlachend op het startschip.

Na het zien van zoveel glunderende kindergezichten bij de prijsuitreiking word ik daar heel blij van. Kijk maar eens op de foto’s en filmpje’s die via onderstaande link’s zijn te bekijken.
Dan krijg ik spontaan heimwee naar de tijd dat ik zelf naar de zeilschool ging.

Jan Spijkerman.

Foto’s 1

Foto’s 2

Fimpje