Foto 2
Foto 2

Met 5 spannende sprintwedstijden op 26 oktober is afgelopen weekend gestreden om de

Hein Ruyten Trofee. Een zeilwedstrijd voor 33 Ynglings.

KWVL_DSC03464

Foto’s door Jan Spijkerman >> Link

Met in Yngling 343 Rutger Bosland en Madelien Geer, de winnaars van de afgelopen Zeilschoolkampioenschappen die op 12 en 13 oktober op de Langweerder Wielen werd gevaren.

Bij beide wedstrijden (Zeilschoolkampioenschappen en Yngling wedstrijden) werd de wind op zondag een spelbreker. Er kon alleen op zaterdag gevaren worden.

Bij de zeilschoolkampioenschappen was er zaterdag maar net genoeg wind om te kunnen zeilen terwijl er bij de Ynglings zaterdag een windkracht 5 á 6 Bft werd gemeten.

Het gevolg was dat er gisteren hier en daar toch wat Ynglings uit hun roer liepen en omsloegen. Gelukkig blijft een Yngling goed drijven en komt zelf weer overeind.

Altijd al een keer Yngling willen varen? Dit is je kans. Het BMW Nationaal Jeugdzeilplan stelt Ynglings beschikbaar aan enthousiaste en fanatieke zeilers die eens als team in een driemansboot willen varen. Ben je geïnteresseerd? Kijk dan op de website www.yngling.nl

Met morgen stormachtige wind tot 10 Bft in het vooruitzicht nemen we voor dit jaar afscheid van het zeilseizoen en zien de zeilers graag volgend jaar weer bij de KWV Langweer.

Alle vrijwilligers, sponsors, zeilers en overige betrokkenen bedankt.

Jan Spijkerman vanaf het Startschip.

Lees ook >> BMW maakt zeilen geweldig. (Friyk Nijs)

Ik vond op mijn telefoon nog een paar foto’s genomen tijdens het wedstrijdweekend.
Ze getuigen van de concentratie bij het nemen van beslissingen ( wordt het baan B of C).
Wat een toewijding.
Eef Puijk.