Foto 2
Foto 2

Met vorig jaar het plan om de inschrijvingen beter te kunnen verwerken is er op de KWVL site een inschrijfformulier gemaakt met daaraan gekoppeld een IDEAL betalingsmogelijkheid.

Wat ook een wens was dat de deelnemers zelf de lijst met inschrijvers konden inzien.

Dat is gelukkig ook gelukt.

kwvl-DSC04371kleiner

Met een mooi aantal inschrijvingen van 107 boten en uiteindelijk 95 startende boten konden we zaterdag van start gaan.

Met één te vroege start in de 8 verschillend klassen die van start gingen gang dat voorspoedig. Een af en toe behoorlijke wind, ik denk windkracht 4 met vlagen 5 zorgde voor prachtig zeilweer.

Een enorm veld met Flitsen en Olympiajollen waren van de partij. Andere klassen met een wat beperkter aantal deelnemers maakten de Langweerder Wielen weer een vol en van de zeilen wit gekleurd plaatje.

Op het startschip bleek dat onze eigen hoorn het niet goed deed. Gelukkig was er nog een reserve toeter van Sloten op het startschip en konden we daarmee goed hoorbare geluidsseinen geven.
Zondagmorgen, toen we met de vrijwilligers het startschip weer gereed maakten voor de wedstrijd werd het wel heel erg donker in de lucht. Een griezelig blauw/groene lucht doemde dreigend in de verte op. Eerst maar even afwachten wat daar voor wind en regen uit tevoorschijn komt. Na deze bui vertrokken we richting het meer om een plekje te zoeken voor de startlijn.

Met iets vertraging op de geplande starttijd begonnen we met de GWS schouwen, de 12 voets jollen en de Flitsen. De Olympiajollen hadden pech, de wind draaide en draaide en de startprocedure werd afgebroken om de lijn weer goed haaks op de wind te kunnen krijgen.

Na deze start kon het zo niet langer en in plaats van baan 1 moest er vanwege de draaiende wind met de overige klassen baan 2 gezeild worden. Na het starten van de 16 kwadraten, de Vaurien’s en de Regenbogen op baan 2 kwamen de Olympiajollen richting de startlijn varen nadat ze het eerste rondje bijna hadden afgelegd. De wedstrijdleider besloot de wedstrijd van de Olympiajollen –die nog in baan 1 aan het varen waren- af te breken en ze opnieuw te starten in baan 2 om daarmee een eerlijk kruisrak te krijgen.

…………………………… door familieomstandigheden heb ik vanaf dit punt helaas geen informatie meer over het verloop van de wedstrijden omdat ik Langweer heb moeten verlaten.

Jan Spijkerman