Foto 2
Foto 2

Open zeilwedstrijden Langweer 2016

Met 89 inschrijvingen beginnen zaterdagmorgen om halfelf voor de 158e keer de open zeilwedstrijden van Langweer. Het is prachtig weer met een mooie wind 3 a 4 Beaufort.

KWV Langweer

De aannemer van de baggerwerkzaamheden op De Langweerder Wielen heeft keurig ruimte vrij gemaakt door de baggerschepen en leidingen achter de verboden in de varen tonnen te leggen.

Zondagmorgen is het allemaal even wat anders, de dag begint om halftien met dreigend onweer. Er wordt besloten de zeilers maar aan de kant te houden en dat lukt. Een enorme regenbui trekt over het meer en iedereen zoek een droog heenkomen.

Na beraadslaging van diverse weers-apps komen we tot de conclusie dat en nog meer onheil in aantocht is en besluiten in elk geval te wachten tot halfeen met het starten van de kleine BM-ers.

Dat pakt allemaal wonderbaarlijk goed uit, tegen twaalf uur begin de wind terug te komen en naarmate de middag vordert steeds meer toe te nemen. Tegen het eind van de wedstrijd waait het windkracht 5. De derde wedstrijd van het weekend wordt dan toch nog een mooie strijd.

Net na vijf uur begint de prijsuitreiking in De Drie Zwaantjes, de kroeg waar het volgens de overlevering 157 jaar geleden allemaal is begonnen.

Jan Spijkerman

Wedstrijdleider
KWV Langweer