Foto 2
Foto 2

Vanaf het start/finishschip door Jan Spijkerman

Met 8 klassen en meer dan 90 deelnemers hebben we gelukkig de jaarlijks dalende lijn van aantallen deelnemers kunnen keren. De weergoden zijn ons gunstig gestemd, het blijft vrijwel droog en de wind blijft met wat uitschieters in de vlagen op 5 Beaufort vrij constant.
Na wat technische problemen met de startcomputer opgelost te hebben kunnen we gelukkig vlot de startprocedures doorlopen. Er wordt in de meeste gevallen goed gestart. Bij de 16 Kwadraten wordt iets te scherp gestart en doordat er geen ruimte is om uit te wijken drukken sommige boten anderen als het ware over de lijn. Dat eindigt dus in een algemene terugroep.
Na de middag verlopen alle starts voortreffelijk en kunnen we na het finishen van de laatste boot de uitslagen gaan verwerken. Zondagmorgen, op de heenweg naar Langweer waait het nog maar amper. Windguru voorspelt windkracht 4 en vlagen van 5 terwijl iemand van de 12 Voets jollen een weersvoorspelling heeft met vlagen van windkracht 7! Enfin, dat valt gelukkig mee, windkracht 7 is niet voorgekomen. De Langweerder Wielen zijn gevuld met witte zeilen en als de laatste deelnemer zondagmiddag is gefinisht blijven er nog maar een paar bootjes op het meer achter. Graag wil ik alle vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet en hulp en hoop dat we volgend jaar met een groeiend aantal zeilers opnieuw een fantastisch weekend hebben.

Open zeilwedstrijden Langweer 2013

Open zeilwedstrijden Langweer 2013

Er waren dit jaar hoofdprijzen weggelegd voor Hans Reyers (12 Voets Jol 411), Roelie Kramer (Flits A 1045), Femke Eveleens (Flits B 1056), Wim Foekema (Flits C 1115), Anne P. de Jong (GWS 134), Rob Aukema (O-Jol 566), Jan Andringa (16 Kwadraat 4353), Peter Hoogendam (Regenboog 7) en Jelmer Yntemaa (Vaurien 36337)