logo-vlag-horizontaal
 

 
 
 
 
hoofdfoto-website

Jaarafsluiting 2020

Geplaatst op 06-01-2021  -  Categorie: 2021

Jaarafsluiting 2020

Beste KWVL leden,

Het is een bijzonder jaar geweest. Nog voor het seizoen een aanvang nam waren we al in de ban van het Corona virus. Hierdoor heeft het bestuur de voorjaars ALV in april moeten uitstellen.

In het najaar kregen we, met in achtneming van de op dat moment geldende Corona maatregelen, iets meer ruimte voor het beleggen van een Algemene Ledenvergadering. We hebben die kans gegrepen met de bedoeling alleen het hoogst noodzakelijke te doen en daarmee de leden zoveel mogelijk de gelegenheid te geven thuis te blijven.

Op 23 september 2020 was het dan zover. Tot onze verbazing was er, voor KWVL begrippen, toch sprake van een flinke opkomst. We hebben alle noodzakelijke verrichtingen inzake onze financiële huishouding en de bestuurswisselingen afgehandeld, zodat het bestuur door kan met de lopende werkzaamheden. Dat zijn voornamelijk zaken die te maken hebben met het beheer van de haven. Onze evenementen zijn na verloop van tijd volledig stil gevallen.

Bij de eerst volgende vergadering zullen we uitgebreid stil staan bij onze vertrekkende bestuursleden. Wij hechten eraan, dat zoveel mogelijk leden daarbij aanwezig kunnen zijn. Bij die gelegenheid zullen de nieuwe bestuursleden zich ook aan u voorstellen en aangeven met welke activiteiten zij zich in de toekomst zullen bezighouden.

We hopen u in het voorjaar van 2021 te mogen begroeten, maar terwijl ik dit schrijf komen de berichten binnen over een Covid -19 variant, die nog veel besmettelijker is dan de eerste. Het lijkt erop, dat we wellicht nog wat langer geduld zullen moeten hebben.

Op zaterdag 12 december heb ik namens de KWVL de Algemene Ledenvergadering van het Watersport Verbond bijgewoond. Het Watersport Verbond heeft gebruik gemaakt van een tijdelijke regeling om de ALV digitaal te mogen laten plaatsvinden. Dat was een verstandig besluit. Het stelde heel veel leden in staat de ALV bij te wonen en de vergadering van duidelijke input te voorzien. De vergadering verliep heel gestructureerd waarbij over elk onderwerp, indien nodig, digitaal kon worden gestemd. De leden konden direct reageren via de chatbox.

Het Watersport Verbond is aan het herstructureren. De organisatie is in beweging. Het bestuur heeft een duidelijke toelichting gegeven over waar ze zich in de toekomst op willen richten en hoe ze dat gaan vormgeven. Ook op financieel gebied krijgt het Verbond de zaken op orde. De statutaire regeling over de controleraad wordt herzien en aangepast aan de wettelijke regeling voor een toezichthoudend orgaan. Er is voor een langere periode een nieuwe hoofdsponsor aangetrokken. De contributie aan het Watersport Verbond wordt alleen geïndexeerd.

Het is wel duidelijk dat de hoofd sponsor belangrijke waarde hecht aan een breed gedragen en maatschappelijk betrokken Watersport Verbond. Dus niet alleen aandacht voor topsport of zeilen, maar ook voor andere watersporten en recreanten. Aan de zorg voor alle watersporters en het behartigen van hun belangen wordt grote waarde gehecht. Deze uitgangspunten konden in de vergadering op brede steun rekenen. In januari 2021 zal de naam van de hoofdsponsor bekend worden gemaakt.

Voor nu wens ik u namens het bestuur van de Koninklijke Watersport Vereniging Langweer,

Fijne kerstdagen en een voorspoedig, maar vooral een gezond 2021 toe.

Johan Hengst
Voorzitter KWV Langweer