logo-vlag-horizontaal
 

 
 
 
 
hoofdfoto-website

Verslag van de Onderlinge op vrijdag 26 Augustus 2022

Geplaatst op 07-09-2022  -  Categorie: 2022

Na een week van tropische temperaturen gelukkig de dag van de Onderlinge bewolkt, droog en minder warm 21 gr en windkracht 3. Perfect zeilweer.

De start in de oude haven maakte het tot een gezellige samenkomst van zeilboten en 1 sloep. Het team van de sloep kon helaas geen zeilboot meer bemachtigen aangezien de verhuur dit jaar optimaal was vanwege het mooie zomer weer.

Het thema dit jaar was SAMENWERKEN. Dmv een puzzelstuk moesten de 26 teams elkaar vinden om vervolgens samen te kunnen starten en de zeilpuzzeltocht voort te zetten.

De 1e opdracht vond plaats op de Brekken waar de 2 teams samen een correcte vlootschouw moesten uitvoeren. De 2e opdracht werd uitgevoerd bij de KWVL op een aangrenzend veld waar tennisbal vangen in pet het spel was.

Daarna krijgen beide zeilboten een andere opdracht die vanaf het water uitgevoerd moest worden. Het bekende “Bruggeld klompje methode” een formulier zeilende weg uit klompje halen en bij Fam Beukema aan de kop van de scharsterrijn een tekst van een geplaatst bord op te zoeken. Uiteindelijk komen alle teams terug in oude haven waar het ouderwetse sjoelen plaats vond op de bankjes aan de haven om de punten score tot een goed einde te brengen.

2022-onderlingeDe prijsuitreiking vervolgde om 17:00 u in de Drie Zwaantjes.

1e Prijs: Team Piet en Team Jappie,s Wief / Zeilboot trofee

2e Prijs: Team Faber & Co en Lucky Lady,s

3e Prijs: Team Pascal,Troi,Hans, Remon en Team Supervrouwen

4e Prijs: Team Sloep en Team Gebr Postma & zonen

5e Prijs: Team Zonnebloem en Team Pietie van Keimpema

Aanmoedigingsprijs Bokaal; Team Edwin met de sloep

Namens de commissie de “Onderlinge”